Mijn (ver)huurder heeft geen rapport ontvangen

Gewijzigd op Vr, 24 Nov, 2023 om 4:52 PM

Mijn (ver)huurder heeft geen rapport ontvangen

Na het afsluiten en synchroniseren van een plaatsbeschrijving/huurinspectie, verstuurt het systeem automatisch de rapporten naar:

• De huurder(s)
  • De verhuurder(s)

Natuurlijk dient u er wel voor te zorgen dat bij deze partijen het e-mailadres is ingevuld. Ook moet de optie "Meteen rapporten versturen toestaan" aangevinkt blijven wanneer je een opdracht plant:

Rapporten worden alleen aangemaakt en verstuurd indien u bij het afwerken in de app "Maak rapporten en verstuur" kiest en de app vervolgens synchroniseert:

Kies je voor de andere optie (Afwerken in de Chapps Manager) dan worden er geen rapporten gemaakt noch verstuurd. Je dient dan de rapporten nog zelf aan te maken in de Rental Manager. Het rapport kun je daarna vanuit de Rental Manager naar de partijen sturen.

Verder is het belangrijk dat je jouw domeinnaam koppelt aan de Rental Inspector. Want alleen dan worden de e-mails vlot bezorgd en komen ze niet in de spam terecht. Loopt er iets fout (bijvoorbeeld een verkeerd e-mailadres) dan komen de foutmeldingen ook bij jou terecht. En als bijvoorbeeld een verhuurder een out-of-office op heeft staan, krijg je die ook (meer info).