Hoe wijzig ik gebruikers?

Gewijzigd op Wo, 7 Dec, 2022 om 2:03 PM

Hoe wijzig ik gebruikers?

Om ervoor te zorgen dat je historische data van uitgevoerde huurinspecties/plaatsbeschrijvingen accuraat blijft, kun je een gebruiker niet zomaar verwijderen. Het is immers belangrijk dat je ook na 5 jaar nog steeds weet en ziet -in zowel de rapporten als in de data van de Rental Manager- dat collega A een huurinspectie destijds heeft uitgevoerd.

Een gebruiker kun je wel op non-actief zetten. De vrijgekomen licentie gebruik je vervolgens voor een andere/nieuwe medewerker.

1) Zet de gebruiker die je niet meer nodig hebt op non-actief. Ga hiervoor naar de Rental Manager, klik op Gebruikers in het menu en selecteer de te desactiveren gebruiker. Klik vervolgens het vinkje naast Active uit:

2) Klik op bewaren

3) Je keert terug naar het scherm met alle gebruikers. Klik nu rechtsboven op de knop "Nieuwe gebruiker":

4) Voer de gegevens in van de nieuwe gebruiker, minstens voornaam, naam en e-mailadres.

5) Bepaald via de vinkjes de toegangsrechten.

6) Klik op bewaren.

De nieuwe gebruiker krijgt automatisch een uitnodiging per e-mail met daarin een link om zijn/haar gebruikersaccount te activeren en een wachtwoord in te stellen.

Eens de nieuwe gebruiker dat gedaan heeft, is hij/zij een actieve gebruiker. Met zijn/haar e-mailadres en het zonet gekozen wachtwoord kan de nieuwe gebruiker zich nu aanmelden in de app. Heeft hij of zij ook toegang tot de Rental Manager, dan is de aanmeldlink: https://account.chapps.com

PS: indien je slechts 1 gebruikersaccount hebt, kun je jouw gegevens niet zelf wijzigen. Neem in dat geval contact met ons op.