Hoe plan ik een eindinspectie en de daaropvolgende beginspectie samen in?

Gewijzigd op Di, 6 Dec, 2022 om 4:24 PM

Hoe plan ik een eindinspectie en de daaropvolgende begininspectie samen in?

In de Rental Manager (alleen) plan je heel makkelijk je eindinspectie/uittrede met de huidige huurder en je begininspectie/intrede met de nieuwe huurder samen in.

Wanneer je de eindinspectie inplant, klik je het vinkje naast "Nieuwe begininspectie (intrede) mee voorbereiden" aan:

Wanneer je daarna de eindinspectie verder inplant en verstuurt, dan wijzigt vervolgens het scherm van de Rental Manager naar de voorbereiding van de opvolgende begininspectie. Hier geef je dan de nodige gegevens in voor de nieuwe verhuring. Ook die opdracht verstuurd je naar de uitvoerder.

De uitvoerder ontvangt 2 opdrachten in zijn app:

1. De eindinspectie/uitrede (met de weggaande huurder)
  2. De begininspectie/intrede (met de nieuwe huurder)

Natuurlijk voer je nu eerst de eindinspectie uit en werkt deze volledig af. Vervolgens open je de begininspectie/intrede in de app. De app vraagt dan automatisch of de in de eindinspectie opgenomen schade, meterstanden, sleutelinfo mag worden overgenomen.

Je kiest ja als de begininspectie erg nauw aansluit op de eindinspectie, waarbij er geen schade is hersteld en natuurlijk ook nog de meterstanden en sleutelinfo (quasi) ongewijzigd zijn. Bijvoorbeeld omdat de nieuwe huurder 10 minuten later al toekomt.