Wat is de Residenz-app?

Gewijzigd op Do, 2 Mrt, 2023 om 10:59 AM

Wat is de Residenz-app?

Chapps Residenz is een platform voor de bewoners (huurders, eigenaars) van je gebouwen.

Residenz is een betalende optie voor de Building Inspector en/of Dorm Inspector.

Wanneer je een contact voor de Residenz activeert krijgt hij of zij toegang tot een online omgeving dat op elk toestel gebruikt kan worden (via de browser).

Daarnaast is er ook een zogenaamde native app. Dat is een app die de bewoner op zijn toestel downloadt. Zo kan ie nog makkelijker meldingen maken en zaken opvolgen.

De Residenz-app is gratis te downloaden in de App Store (Apple iOS) of de Play Store (Android) en is voor zowel smartphones als tablets geschikt.

Meldingen maken en opvolgen

Eenmaal aangemeld, kan je bewoner snel en makkelijk meldingen maken over issues en defecten. In het gebouw maar ook in zijn of haar eigen woning. De handige wizard zorgt dat jij als vastgoedbeheerder meteen accurate info krijgt. Zoals de exacte locatie, het element waar het probleem zich voordoet en zelfs foto's die je bewoner maakte.

De meldingen komen binnen in je Chapps Manager. Van hieruit kun je chatten met de bewoner, bijvoorbeeld om meer info te vragen of hem te informeren over het verdere verloop.

Een melding kun je vervolgens bevorderen tot een constatering om er jobs aan te koppelen, zoals je doet met de issues uit bijvoorbeeldje Building Inspector. Als dat gebeurd, kan de bewoner de voortgang mee opvolgen in zijn app.

Aankondigingen maken

Vanuit je Chapps Manager verstuur je makkelijk publieke berichten naar bijvoorbeeld alle huurders van een bepaald gebouw. Zoals de aankondiging van het onderhoud van de liften, een wijziging in de vuilnisophaling, je beste wensen voor het nieuwe jaar ... met een paar klikken informeer je meteen de ganse woongemeenschap.

Documenten

Met de Chapps Residenz stel je documenten van het gebouw ter beschikking in de (web)app van je bewoners. Denk aan het evacuatieplan, het huisreglement, info over de afvalverwerking, een grondplan, informatie over de buurt ...

Daarnaast kun je ook persoonlijke documenten naar een bewoner zijn app sturen, die hij of zij alleen ziet. Zoals bijvoorbeeld een huurcontract, een huurinspectie-rapport, een afrekening van de algemene kosten ...enz.

Ontdek nog meer van de mogelijkheden op onze website