Hoe kan ik mijn Chapps-account wissen?

Gewijzigd op Vr, 14 Jul, 2023 om 9:26 AM

Hoe kan ik mijn Chapps-account wissen?

Je hebt een account voor de Rental Inspector app, Property Inspector app, Building Inspector app, Dorm Inspector app, Residenz en/of Maintenance Organizer en je wil jouw account laten wissen?

Om je account te laten wissen, samen met alle onderliggende gebruikers dien je een gebruiker met Administrator-rechten te zijn. Ben je dat niet, vraag dit dan na bij de Admin-gebruiker van jouw bedrijf of organisatie.

Om je bedrijfsaccount te laten wissen stuur je een e-mail naar support@chapps.com met de duidelijke formulering dat je jouw account definitief wil laten wissen.

Binnen de 3 werkdagen bevestigen we de start van de procedure voor het wissen van je bedrijfsaccount. Deze procedure ziet er als volgt uit:

1. Eerst wordt je bedrijfsaccount bevroren, heb je geen toegang meer tot de software en kun je de apps niet meer synchroniseren. Je hebt nog 30 dagen om desgewenst de definitieve verwijdering om te keren.
  2. Na 30 dagen wordt vervolgens alle data van je account (gebruikersgegevens, gebouwen, panden, rapporten, foto's en andere metadata) definitief gewist van onze systemen. Dit is onomkeerbaar. Je krijgt hiervan een bevestiging per e-mail.

Let op:

• De aanvraag dient te worden verstuurd van het e-mailadres die gelinkt is aan je gebruikersaccount als Admin-gebruiker van de bedrijfsaccount. Is dit niet het geval, dan kunnen we je aanvraag niet aanvaarden.

• Verder kan Chapps ook bijkomende bewijsstukken vragen om zich ervan te verzekeren dat de aanvraag legitiem is en door een persoon gebeurd die gemachtigd is op te treden namens de rechtspersoon (bedrijf, organisatie) waaraan de bedrijfsaccount gelinkt is.
  • Het laten wissen van je bedrijfsaccount heeft geen weerslag op je eventuele lopende abonnementen, ze ontslaat je dus niet van eventuele betalingsverplichtingen. Noch is het laten wissen van een bedrijfsaccount een formele opzeg van je eventuele overeenkomst. Dat dien je - indien nodig- afzonderlijk te doen via een e-mail aan info@chapps.com

Hoewel alle gegevens van je bedrijfsaccount definitief en onomkeerbaar worden gewist, kan Chapps toch nog administratieve gegevens blijven bijhouden. Dit om te voldoen aan haar legale en fiscale verplichtingen. Deze gegevens worden zolang bewaard als door de wettelijke bepalingen voorgeschreven De gegevens die we in dit kader bewaren zijn:

• Je klantenrekening (facturen, creditnota's, betalingen en terugbetalingen)
  • Je bedrijfsgegevens (waaronder je btw-nummer)
  • De persoonsgegevens van de gemachtigde vertegenwoordigers van de rechtspersoon
  • Fiscale en boekhoudkundige informatie
  • Begin -en eindduur van je abonnement(en)