Waar worden mijn gegevens bewaard?

Gewijzigd op Do, 26 Jan, 2023 om 2:56 PM

Waar worden mijn gegevens bewaard?

De Chapps software is cloud-gebaseerd. Dat betekent dat de data die je met onze apps en software verzamelt niet lokaal op je eigen computer of server maar wel op een door ons beheerde centrale server worden verwerkt en bewaard.

Voor deze cloud maakt Chapps gebruik van een toonaangevende provider: SENTIA, onderdeel van de Accenture Group. Ons cloudsysteem is SOC2 compliant volgens onafhankelijke externe audits. Dit betekent dat het hoogste niveau van veiligheid, integriteit van de data, beschikbaarheid van de systemen en ook de vertrouwelijkheid van de gegevens en de privacy gewaarborgd zijn.

Het volledige systeem is redundant. Dat betekent dat alles ontdubbelt is. Valt er een systeem uit (zoals een firewall of een server), dan neemt in enkele milliseconden een back-up systeem over.

De software en de daarin verwerkte gegevens worden gehost in Lochristi, Belgiƫ. Op geen enkele manier verlaat de data ooit de Europese Unie. Het volledig proces van dataverwerking is conform met de AVG (GDPR).

Voor grotere ondernemingen en overheidsinstellingen kunnen we ook een private cloud voorzien, gehost in ofwel ons datacenter of de eigen infrastructuur. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@chapps.com

Eigenlijk is je data beter beschermd dan dit ooit op een lokale computer of server zou kunnen. Want de veiligheidsmaatregelen ter bescherming van je data, ook tegen verlies of hacking, zijn met een professionele cloud-oplossing zoveel groter dan je als particulier bedrijf kan bewerkstelligen.

Tenslotte geven we nog mee dat jij als klant de eigenaar blijft van je eigen data.