Hoe kan ik een rapport nabewerken?

Gewijzigd op Do, 11 Jan om 10:53 AM

Hoe kan ik een rapport nabewerken?

Een afgewerkte huurinspectie/plaatsbeschrijving kun je nabewerken via de Rental Manager. Je kan niet alleen de opgenomen data (kenmerken, constateringen, evaluaties ...) bewerken maar ook foto's verwijderen of nieuwe foto's vanop je computer toevoegen.

Klik op de knop "Nabewerken" op de detailpagina van een huurinspectie om aanpassingen te doen:

Eenmaal je klaar bent met je nabewerking, klik je op het adres van het pand links bovenaan. Je komt nu weer op de detailfiche van je huurinspectie/plaatsbeschrijving.

Via de knop "Rapporten aanmaken" rechtsboven kun je een nieuw rapport aanmaken. Dat is nodig, want van je oorspronkelijke huurinspectie/plaatsbeschrijving blijft het (eventueel al getekend) PDF-rapport ongewijzigd.

Je kan zowel een volledig nieuw rapport aanmaken of kiezen voor een addendum-rappport. Dat is een rapport die enkel de wijzigingen t.o.v. het oorspronkelijk rapport bevat. Het addendum is dus als het ware een bijlage voor je reeds gemaakt rapport.

Het nieuwe rapport (addendum of volledig) kan je vervolgens per e-mail versturen of ook downloaden en afdrukken.

Het rapport laten ondertekenen kan op papier of digitaal (via een derde aanbieder als Docusign, Adobe of Connective bijvoorbeeld). Het is niet mogelijk het aangepast rapport via de Rental Inspector app te laten ondertekenen.