Hoe stel ik elementen als standaard in?

Gewijzigd op Do, 11 Jan om 3:02 PM

Hoe stel ik elementen als standaard in?

De functie "Als standaard instellen" is een zeer belangrijke functie die je zeker moet kennen. Want je spaart er immens veel tijd mee tijdens de eerste huurinspectie van een pand.

Er zijn heel wat dezelfde elementen die terugkeren in verschillende ruimtes van een woning of ander vastgoed. Denk aan verwarmingselementen, deuren, plafonds, muren, stopcontacten, vensters, vloeren ...enz. enz.

Om te vermijden dat je bij een gedetailleerde opname de kenmerken telkens opnieuw hoeft in te geven, is er de functie "As standaard instellen". Hiermee geef je aan dat de kenmerken van het element als standaard voor deze woning mogen worden beschouwd.

Een element als standaard instellen doe je door op de 3 punten naast het element te klikken en vervolgens in het contextmenu op "Als standaard instellen" te klikken:

Wanneer je erop klikt, gebeurd er niets visueel. Maar de kenmerken worden opgeslagen in het geheugen van de app.

Eens je een standaard voor een bepaald element hebt ingesteld, kun je de kenmerken met 1 klik laten invullen op andere elementen met dezelfde naam. Dit via het vraagteken-symbool bovenaan (dat je alleen ziet als er een standaard voor dat element bestaat):

Wanneer je een standaard kiest, worden de kenmerken overgenomen maar niet de foto's, de evaluatie, de werking of eventuele constateringen. Het gaat tenslotte om een ander element en zo maak je dus ook geen fouten.